Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 294 гости и нема членови

Одложен конгресот

На само 3 дена пред почетокот на зимската олимпијада, истата е откажана. Од кои причини сеуште не се знае. Меѓутоа факт е дека постоеа големи проблеми во последните неколку години околу исполнувањето на високите стандарди кои ги постави Светската федерација на глуви - Deaflympics.

Факт е дека се потрошени милиони евра за подготовки на спортистите, хотелски резервации, авионски билети. Некој ќе мора да ја сноси одговорноста.

Оригинално соопштение од ICSD:

Official Announcement Regarding the 17th Winter Deaflympics

Vysoké Tatry, SVK – The International Committee of Deaf Sports (ICSD) regrets to confirm that the 17th Winter Deaflympics has been officially declared cancelled at 16:00 on Friday, 11 February. The 43rd ICSD Congress will be postponed to a later date.

ICSD Executive Board has demanded an urgent meeting with the President of the Slovakian Deaflympics Committee, Mr. Jaromir Ruda, to discuss all critical issues.

Further details regarding the cancellation of the Games will be announced shortly after the ICSD Executive Board meets.

ICSD wants to acknowledge the hard work of the athletes and coaches in preparation for the Winter Deaflympics and it is with great regret that this had to be done.

Од официјалното соопштение се гледа дека одлуката за откажување на олимпијадата е донесена во петок на 11.02.2001 во 14,оо часот.