Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 230 гости и нема членови

chess-attack1

logo8_ICSCwebНационална спортска федерација на глуви на Македонија нова членка на I.C.S.C (светска шаховска федерација на глуви).

Шахистите кои во иднина ќе учествуваат на државните првенства на Спортската федерација на глуви, за прв пат ќе може да учествуваат и на официјални меѓународни натпревари, европски, светски и шаховски олимпијади.

Во завршна фаза е комплетирањето на  потребната документација за прием на нашите шахисти во светската федерација, од кои бевме поканети за редовна членка.