Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 262 гости и нема членови

Иницијативен одборНа 28.11.2011 година, беше одржана Првата седница на Иницијативниот одбор за подготовка на Светското првенство во бадминтон 2015 година во Македонија. На седницата присуствуваа:

- Борче Боев, секретар на Сојуз на спортски федерации на Македонија

- Диме Стојановски, претседател на Бадминтон федерација на Македонија

- Дарко Анастасов, генерален секретар на Бадминтон федерација

- Драган Дојчиновски, генерален секретар на НФСРИМ - МПК

- Тихо Русовски, претседател на НСФГМ

- Маја Маркова, потпретседател на НСФГМ

- Дамир Розман, генерален секретар на НСФГМ

- Тони Пајдаков, компјутерска обработка

- Бобан Розман, компјутерска обработка

- Спиро Ристовски, толкувач на знаковен јазик

- Соња Кимова, толкувач на знаковен јазик

Органите на Организациониот одбор ќе биде избран дополнително, по добивањето на организацијата на Светското првенство во бадминтон. Иницијативниот одбор ќе биде надополнет со нови членови, по добивањето на согласноста од Владата на РМ.

Заклучено е да се формираат работни групи кои ќе имаат конкретни задолженија и одговорности. Во самата организација би требало да учествуваат и околу 200 волонтери - глуви лица.

Состанок на Иницијативен одбор

Состанок на Иницијативен одбор

Состанок на Иницијативен одбор

Состанок на Иницијативен одбор

Состанок на Иницијативен одбор