Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 338 гости и нема членови

Спортски оскар 2011 за Андреј СтојаноскиНа годинешното доделување на Оскар за спортист на годината, нашиот пливач Андреј Стојаноски, во категоријата на лица со инвалидитет и во конкуренција на Оливера Накова Бикова и Бранимир Јовановски, го доби Оскарот за спортист за 2011 година.

Ова признание Андреј го заслужи ова признание со освојувањето на 7-мо и 8-мо место на Светското првенство во пливање во многу силна конкуренција, кое се одржа од 6 - 12 август оваа година.

По добивањето на Оскарот, Андреј изјави дека ова признание му претставува голем мотив за следното натпреварување - Олимпијадата за глуви која ќе се одржи во 2013 година во Унгарија.

Честитки за нашиот Андреј.

Дел од атмосферата од доделувањето на Оскарите Ви пренесуваме преку фотографии...

Спортски оскар 2011 за Андреј Стојаноски

Спортски оскар 2011 за Андреј Стојаноски

Спортски оскар 2011 за Андреј Стојаноски

Спортски оскар 2011 за Андреј Стојаноски

Спортски оскар 2011 за Андреј Стојаноски

Спортски оскар 2011 за Андреј Стојаноски

Спортски оскар 2011 за Андреј Стојаноски

Спортски оскар 2011 за Андреј Стојаноски