Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 324 гости и нема членови

АНДРЕЈ СТОЈАНОСКИ ПРВ ГЛУВ СПОРТИСТ СО РЕШЕНИЕ
СПОРТИСТ ОД МЕЃУНАРОДНА КАТЕГОРИЈА
 
 
Андреј СтојаноскиНашиот најуспешен спортист - пливачот Андреј Стојаноски, по шестмесечно максимално ангажирање на Спортската федерација на глуви, се избори за правото, за прв пат еден наш спортист да добие Решение за прогласување на категоризиран спортист на Република Македонија.

Андреј Стојаноски се стекна со спортска категорија - Спортист од меѓународна категорија, за освоените 7-мо и 8-мо место на Светското првенство во пливање за глуви, одржано во август 2011 г. во Коимбра-Португалија. За постигнатите резултати, во наредните две години (Сл.Весник на РМ 29/2, 66/04, 81/8, 18/11 и 51/11), ќе прима паричен надомест по основ на категоризацијата.

Решение