Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 46 гости и нема членови

32Андреј Стојаноски од скопскиот клуб Бета триумфираше на 37. издание на Илинденскиот пливачки маратон кој традиционално се одржува на 2 август во водите од Охридското езеро. За Стојановски ова е четвртти триумф, овој пат патеката од 2.5 километир од хотел „Парк" до Градското пристаниште ја мина за 32:53:51 минути.

Стефани Тримчевска го освои златниот медал во женска конкуренција, патеката ја мина за време од 41:44:34 минути.

На 37. издание од Илинденскиот пливачки маратон учествуваа вкупно 52 пливачи во четири категории. Маратонот го завршија сите пријавени на старт учесници, а охриѓаните ги предводеше Милан Китевски.

ПЛАСМАН
Машки (над 16 години)
1. Андреј Стојаноск - Бета (32.53.51)
2. Мартин Тодоровски - Бета (33.45.58)
3. Леонид Мишевски - Бета (36.39.06)

Жени (над 16 години)
1. Стефани Тримчевски - Делфин (41.44.34)
2. Ели Темелковска - Охрид (54.27.33)
Машки (под 16 години):
1. Андреј Стојаноски - Бета (37.36.54)
2. Кристијан Стојаноски - Орион (40.27.24)
3. Андреј Трпевски - Орион 40.30.34

Женски (под 16 години)
1. Калина Захариева - Бугарија (32.08.87)
2. Јана Милковска - Бета (38.48.90)
3. Миа Еминова Блажеска - Бета (40.27.24)