Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 20 гости и нема членови

Во одлична организација на Основното училиште за глуви деца Кочо Рацин се одржа финалето на 7-то државно првенство во пинг понг.

Учествуваа 12 пинг-понгари во машка и 8 пинг-понгарки во женска конкуренција.

За разлика од машка конкуренција,во женската има голем напредок,каде освојвачките на првите три места се млади спортистки, за кои допрва се очекуваат високи резултати и доколку продолжат и во наредниот период, некоја од нив може да биде и евидентирана за олимписки кандидат за Олимпијадата на глуви, која ќе се одржи 2013 во Атина-Грција.

Пласман-Жени

1.Христина Божиновска(Битола)

2.Сузана Стевовска(Охрид)

3.Тамара Трајанова(Кочо Рацин)

Финале: Божиновска-Стевовска 2:0

За 3-то место Трајкова- Куртешева 2:0   

Доделување награди Доделување награди 

 Пласман-Мажи

1.Славчо Манчев(Скопје)

2.Миле Михајлов(Битола)

3.Кенан Сефедини(Скопје)

Финале: Манчев-Михајлов  2:1

за 3-то место Сефедини-Митевски  2:0

Доделување награди Доделување награди

 

 Наградите на победниците им ги доделија претседателот на НСФГМ Тихо Русовски и потпретседателот Маја Маркова

Доделување награди