Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 75 гости и нема членови

Националната спортска федерација на глуви на Македонија во својата програма за 2010 година, како нов спорт го планираше Одбојка на плажа. За таа цел неофицијално беа извршени разговори со Хотелот на глуви „Далјан“ во Охрид, за изградба на таков терен.

Управата на хотел Далјан оваа година го реализира проектот за изградба на спортски терен, кој се наоѓа до самото Охридско езеро.

Игралиштето веќе го користат групи кои летуваат во хотел Далјан.

Во наредниот период НСФГМ за доизградба на игралиштето, пристапни патеки, трибини и слично, ќе се обрати до Агенцијата за млади и спорт за обезбедување потребните средства.

НСФГМ планира во средина на септември да организира спортска манифестација „Одбојка на плажа 2010„ во соработка со Националниот сојуз на глуви и наглуви на Македонија.

Повеќе детали за оваа манифестација ќе најдете на оваа страница, по одржување на седницата на ИО НСФГМ, која ќе се одржи на 26 август 2010 г.

Одбојка на плажа

Одбојка на плажа

Одбојка на плажа

Одбојка на плажа

Одбојка на плажа

Одбојка на плажа