Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 277 гости и нема членови

На финалето на Државното првенство во шах учествуваа 18 шахисти од 12 града од Македонија. Финалето се одржа на 18.10.2008 година во Прилеп.

Државно првенство во шах 2008 година 

Резултати:

 1   Мице Башески   Прилеп   6 поени   26,50 
 2   Милан Спиркоски   Прилеп   6 поени   23,50 
 3   Живко Трајкоски   Прилеп   5 поени   
 4   Илија Дивјаковски   Битола   4,5 поени   17,25 
 5   Владо Петревски   М. Брод   4,5 поени   13,75 
 6   Вукашин Аврамовски   Скопје   4,5 поени   10,75 
 7   Стојан Мицовски   Гостивар   4 поени   
 8   Атанас Ангеловски   Скопје   4 поени   

 Државно првенство во шах 2008 година 

 

Прогласување на победниците

 

Прогласување на победниците 

 Прогласување на победниците