Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 237 гости и нема членови

logo1Националната Спортска Федерација на глуви на Македонија, за прв пат ќе земе учество на Скопскиот маратон оваа година. Нашата Федерација ќе ја претставува 25 годишната глува девојка Кристина Станковска од Скопје, која ќе настапи на 5.000 метри.

Кристина веќе има искуство од кросовите на Спортската Федерација на глуви, каде беше победничка во апсолутна конкуренција.

И’ посакуваме висок спортски резултат.

kristina1