Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 306 гости и нема членови

11НСФГМ во соработка со НФСРИМ го одржа финалето на Државното првенство во стрелаштво на 04.10.2014 во Охрид.
На Првенството беа постигнати следните резултати:
 
1.Светлан Седмаков
2.Мартин Ангелов
3.Даниел Михајловиќ
 
Воздушна пушка – мажи (глуви и наглуви)
Светлан Седмаков Скопје 83 80 73 81= 317
Мартин Ангелов Битола 77 81 72 66 =296
Даниел Михајловиќ Скопје 79 65 77 72= 293
Горан Митровски Скопје 70 70 73 70= 283
Бурхан Махмудовски Куманово 73 51 71 59= 254
Ѓоко Климовски Охрид 61 62 55 45= 223
Доне Димов Струмица 36 38 61 49= 184
 
Воздушен пиштол – мажи (глуви и наглуви)
Светлан Седмаков Скопје 88 83 82 90 92 97 =532