Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 23 гости и нема членови

Домашни првенства

Прво место за СДГ Слобода
 
001Со учество на 10 екипи од 6 држави: Македонија, Србија, Турција, Бугарија, Албанија и Косово, во крајно драматично финале, СДГ Слобода го освои првото место совладувајќи ја екипата на МФЦ Хопес од Софија-Бугарија.

Finalni rezultati:
SDG Sloboda - FC APOKM Grcija 8:2
MFC HOPES Sofija- FC APOKM Grcija 8:0
SDG Sloboda - MFC HOPES Sofija 2:1
Пласман:

АНДРЕЈ СТОЈАНОСКИ АПСОЛУТЕН ПОБЕДНИК НА 33-ти ИЛИНДЕНСКИ МАРАТОН
andrej1По повод државниот празник 2 август,се одржа традиционалниот по 33-ти пат,Илинденскиот маратон во Охрид.
Нашиот глув пливач за прв пат победи на овој маратон и тоа во апсолутна конкуренција, за што беше прогласен и за најдобар пливач.
Мораме да напоменеме, дека сите негови успеси, на домашен и меѓународен план, за жал, се поддржани само од неговите родители.
Догодина е DEAFLYMPICS, олимпијадата на глуви, каде од Андреј се очекуваат врвни резултати.
Се надеваме дека надлежните институции во Македонија конечно ќе сфатат дека спортистите се наши најдобри амбасадори, а особено Андреј, кој од секој меѓународен настап се враќа со неколку медали, а не ретко е прогласуван и за најдобар пливач на натпреварите!

logo1Националната Спортска Федерација на глуви на Македонија, за прв пат ќе земе учество на Скопскиот маратон оваа година. Нашата Федерација ќе ја претставува 25 годишната глува девојка Кристина Станковска од Скопје, која ќе настапи на 5.000 метри.

Кристина веќе има искуство од кросовите на Спортската Федерација на глуви, каде беше победничка во апсолутна конкуренција.

И’ посакуваме висок спортски резултат.

kristina1

Постигнати резултати од Спортската манифестација „Одбојка на плажа и Баскет 2011“ одржана во Охрид.

Одбојка на плажа и Баскет 2011

Подкатегории