Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 56 гости и нема членови

Домашни првенства

Државно првенство во пинг понг 2009На Државното првенство во пинг понг кое се одржа на 29.03.2009 година во СО „Кочо Рацин“ во Битола, а во организација на Националната спортска федерација на глуви на Македонија, учествуваа натпреварувачи од 14 града од Македонија, како и од двете училишта за глуви деца и младинци „Кочо Рацин“ од Битола и „Партенија Зографски“ од Скопје. Во машка конкуренција учествуваа 17, а во женска конкуренција 11 натпреварувачи кои своето учество го изборија во своите градови.

  Натпреварите во машка конкуренција се играа во 4 групи, а во женска конкуренција во две групи, по што се одржа четвртфинале во машка и полуфинале во женска конкуренција.

Резултати мажи четвртфинале:

Државно првенство во футсал - финале - Кавадарци - 28.06.2008 година.

 финале   СДГ „Слобода“ - Скопје   4:0 
 за 3-то место   Кавадарци - Гевгелија   3:2 

СДГ „Слобода“

СДГ „Слобода“

Државно првенство во Пинг понг одржано во Специјалното училиште за деца со оштетен слух „Кочо Рацин“ во Битола на 09.05.2008 година.

Државно првенство во Пинг понг - 2008

Постигнати резултати:

На финалето на Државното првенство во шах учествуваа 18 шахисти од 12 града од Македонија. Финалето се одржа на 18.10.2008 година во Прилеп.

Државно првенство во шах 2008 година 

Резултати:

Подкатегории