Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 234 гости и нема членови

Домашни првенства

1РЕЗУЛТАТИ

ВОЗДУШЕН ПИШТОЛ МИКС 
1.Оливера Наковска-Бикова, Битола 564 кругови (377)
2.Александар Јовановски, Скопје 549 кругови
3.Ванчо Каранфилов, Скопје 544 кругови
4.Светлан Седмаков, Скопје 531 круг
5.Лидија Крстеска, Скопје 519 кругови (346)
6.Шефкет Брахими, Скопје 495 кругови
7.Адријана Грковска, Скопје 485 кругови (326)
8.Даниел Михајловски, Скопје 477 крутови
9.Михајло михајлов, Кавадарци 446 кругови

1Резултати


Фрлачки дисциплини:
Златен медал Данијел Михајловиќ
Сребрен медал Серџан Османовски
Бронзен медал Зоран Мидоски
Тркачки дисциплини 100 и 200 м.
Златен медал Емрак Катановски
Сребрен медал Самир Цеховиќ
Бронзен медал Давор Талески

22Државно првенство во пинг понг 16.10.2016 г Кавадарци, во организација на НФСРИМ-МПК и НСФГМ.
Златен медал-Славчо Манчев
Сребрен-Алим Алимовски
Бронзен-Томица Стојаноски

 

32Андреј Стојаноски од скопскиот клуб Бета триумфираше на 37. издание на Илинденскиот пливачки маратон кој традиционално се одржува на 2 август во водите од Охридското езеро. За Стојановски ова е четвртти триумф, овој пат патеката од 2.5 километир од хотел „Парк" до Градското пристаниште ја мина за 32:53:51 минути.

Стефани Тримчевска го освои златниот медал во женска конкуренција, патеката ја мина за време од 41:44:34 минути.

На 37. издание од Илинденскиот пливачки маратон учествуваа вкупно 52 пливачи во четири категории. Маратонот го завршија сите пријавени на старт учесници, а охриѓаните ги предводеше Милан Китевски.

Подкатегории