Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 23 гости и нема членови

 Вториот ден од олимпидата за глуви во Тајпеј, настапија двајца наши спортисти.

 Ученици од средното училиште Ли Шан со Македонски знамеца ги бодрат нашите спортисти

Методија Зекманов

Методија Зекманов за прв пат настапи во bowling, на еден официјален натпревар и во конкуренција на 144 кулгари од 76 држави го освои 90-тото место, оставајќи зад себе 50-тина куглари од 30-тина држави.

 Методија Зекманов и грчките куглари

Одличен успех постигна најмладиот учесник на олимпијадата за глуви, нашиот пливач Андреј Стојаноски, кој во дисциплината 400м мешано, во конкуренција на 27 пливачи го освои 18-тото место со време од 4.40,92 подобрувајќи го својот личен рекорд за 5 секунди. Во Б финалето го освои 5-тото место, што на крај во оваа силна конкуренција, го освои 13-тото место.