Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 20 гости и нема членови

 Денеска на олимпијдата за глуви во Тајпеј настапија двајца наши спортисти.

Андреј Стојаноски и Сенад Османовски со верните обожавателки

Пливачот Стојаноски Андреј и овој пат извонредно пливаш, во најтешката дисциплина 400м мешано каде со време од 5.36,16 го освои 14-то место и го подобри својот најдобар резултат за 3 секунди.

Андреј Стојаноски

Во дисциплината bowling - куглање во игри во парови настапи Зекманов Методија цо комбинација со французинот Bartout Ludiu, за разлика од французинот кој инзворедно куглаше, нашиот Зекманов потфрли. Во конкуренција на 64 пара тие го зазедоа 43-тото место.

Утре е слободен ден, а во петок настапува Османовски Сенад на 200м.