Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 323 гости и нема членови

За прв пат на Скопскиот маратон учествуваа и глуви спортисти. Националната спортска федерација на глуви на Македонија имаше претставници и во машка и женска конкуренција на 5000 м. на Скопскиот маратон, кој се одржа на 06.05.2012 година.
Во женска конкуренција, Христина Станковска го освои 169 место во конкуренција на 328 атлетичарки, додека Цветан Станковски го освои 365 место во конкуренција на 1447 атлетичари.
Им честитаме на овој голем успех за спортот на глуви.
 
kristina1 cvetan