Агенција за млади и спорт
 
International Committee of Sports for the Deaf
 
European Deaf Sport Organization
 
ffm logo new
 
Телевизија Алсат М
 
Посетете го нашиот профил

Кој е тука

Имаме присутни 264 гости и нема членови

Меѓународни настапи

 Вториот ден од олимпидата за глуви во Тајпеј, настапија двајца наши спортисти.

 Ученици од средното училиште Ли Шан со Македонски знамеца ги бодрат нашите спортисти

Вчера (07.09.2009) стартуваа нашите спортисти во пливање и атлетика.

Навивачка на Сенат

Вчера на 05.09.2009 год. на спектакуларен начин, свечено беа отворени 21-те олимписки игри на глуви.

Свечено отварање

Второ Европско првенство во футсал за глувиВторото Европско првенство во футсал за глуви се одржа во Москва - Русија, од 9-19 Ноември 2006 година. Во составот на Македонската репрезентација беа: Себастијан Зендел, Нанчо Трајанов, Гезменд Велију, Стевче Петрушевски, Илијас Бахтијар, Фарук Курти, Аднан Курти, Роберт Абази, Драган Зафировски и Бобан Гурмешевски. Селектор на репрезентацијата беше Зоран Арсов. Во делегацијата која ја претставуваше Македонија беа и: Спиро Ристовски - толкувач на знаковен јазик, Пеце Гаштаров - преведувач (од Македонско - Руското здружение на пријателство) и генералниот секретар Дамир Розман.

Подкатегории